Træbriketter

Træbriketter er som oftest fremstillet af savsmuld og høvlspåner, der presses sammen under højt tryk. Hermed binder træets naturlige ”lim”, nemlig ligninet, de forskellige dele sammen til den briket, som mange kender under navnet RUF. RUF er blevet synonym med træbriketter, men er egentlig navnet på en maskine, der fremstiller de karakteristiske firkantede briketter. Der er tale om et rent og naturligt brændsel, der ikke indeholder giftige eller tilsatte stoffer. Briketterne kommer i flere former og farver, alt efter hvilken type(r) træ og maskine, der er brugt til fremstillingen.

RUF

RUF er den klassiske firkantede briket, der som oftest har dette logo præget i toppen. Briketterne kommer i 10 kg´s folie sække, der holder materialet tørt. RUF har en god brændværdi og kan brænde længe.

PINI KAY

PINI KAY har navn efter en speciel japansk teknik, som anvender et langt højere tryk ved presningen end de almindelige firkantede og runde briketter. Dette medfører, at densiteten er højere og dermed også brændværdien. De er pakket i 10 kg´s folie sække. De kan holde natten over.

NESTRO/RONDO

NESTRO/RONDO er en langtidsglødende hårdt sammenpresset træbriket, der i princippet er fremstillet på samme måde som ruf, men er rund. Brikettens facon og vægt gør det muligt at få den til at gløde natten over. Kommer i 10 kg´s folie sække, så materialet holdes tørt.
 
Træbriketter leveres kun engros i hele læs.
 
RUF træbriketter
Klassisk briket
RUF træbriketter

Klassisk briket

Pini kay træbriketter
Høj brændværdi
Pini kay træbriketter

Høj brændværdi

Nestro/Rondo briketter
Gløder natten over
Nestro/Rondo briketter

Gløder natten over

Engros salg
Hele læs
Engros salg

Hele læs